Het belang van een goed Ventilatiesysteem

Ventilatiesystemen moeten zorgen voor een gezond en zuurstofrijk binnenklimaat. Het grootste deel van dag brengen we tegenwoordig in een gesloten ruimte door. Om te zorgen voor een aangename en comfortabele binnentemperatuur wordt deze ruimte geïsoleerd, zodat er geen energie verloren kan gaan.

Ontwikkeling van ventilatiesystemen

Vroeger was ventileren, zonder ventilatiesystemen geen enkel probleem, omdat er immers genoeg kieren en spleten in huizen en gebouwen aanwezig waren die voor ventilatie zorgden. Met de moderne nieuwbouw wordt gestreefd naar maximale isolatie. Er kan zonder ventilatiesystemen geen lucht meer ontsnappen, maar waar de warme lucht niet naar buiten kan, kan zuurstofrijke, verse lucht eveneens niet naar binnen. Het gevolg is een zuurstofarm, vochtig en ongezond binnenklimaat, dat kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten zoals:

  • Hoofdpijn, sufheid en geïrriteerde ogen
  • Allergieën
  • Luchtwegaandoeningen en astma of verergering van de klachten
  • Uitdroging

Waarom is goede ventilatie belangrijk voor een airco?

Het is van groot belang de ruimtes regelmatig te luchten, zodat de kwaliteit van de binnenlucht in top conditie blijft. Optimaal geventileerde ruimtes hebben enkel maar voordelen. Niet alleen gezondheidsklachten worden voorkomen, maar uw medewerkers zullen ook beter presteren in een aangenaam en fris binnenklimaat. Het goed ventileren van de ruimtes is bijna onmogelijk zonder de juiste ventilatiesystemen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van verschillende ventilatiesystemen? U kunt via deze site een aanvraag indienen, waarna u offertes op maat van diverse leveranciers in uw mailbox mag verwachten. Daarna kunt u op uw gemak prijzen, voordelen en functionaliteit van airco’s met elkaar vergelijken.

Wat zijn betrouwbare ventilatiesystemen?

Voor ventileren zijn, net als voor ventilatiesystemen, verschillende mogelijkheden. Een optimale ventilatie kan bestaan uit:

  1. Natuurlijke ventilatie. Dit betekent dat de buitenlucht door open ramen of kieren naar binnen komt en ook zo wordt afgevoerd.
  2. Mechanische ventilatie. Ventilatiesystemen voeren de vervuilde binnenlucht constant af naar buiten. Verse lucht komt het gebouw binnen via roosters of klapramen.
  3. Balansventilatie. Hierbij wordt de binnenlucht mechanisch afgevoerd en de verse buitenlucht mechanisch toegevoerd. Aan- en afvoer van de lucht zijn hierbij in balans.

Energiezuinige ventilatiesystemen

Moderne mechanische ventilatiesystemen maken een optimale en gecontroleerde ventilatie mogelijk. De aan- en afvoer van de binnen- en buitenlucht wordt perfect geregeld. Zo zijn er systemen waarbij bijvoorbeeld een warmteterugwinning mogelijk. De af te voeren lucht geeft dan zijn warmte af via een warmtewisselaar aan de koelere buitenlucht die naar binnenkomt. Daardoor wordt de buitenlucht voorverwarmd. Het gevolg is niet alleen een gezond en comfortabel binnenklimaat, maar eveneens een flinke besparing op uw energierekening.

Vrijblijvende offertes van ventilatiesystemen

Via deze site kunt u zonder verdere verplichtingen van verschillende leveranciers offertes aanvragen voor ventilatiesystemen. Aan de hand van enkele vragen, ontvangt u passende voorstellen. Hieruit kiest u een aanbieder bij u in de buurt of juist eentje wat verder weg, maar wel met meer service en goedkopere systemen. De juiste ventilatiesystemen vind u snel en eenvoudig via onze site.