Airco Installatie Balen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Balen draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina bekijk je praktische tips en informatie over de verscheidene type apparaten in België en een handig keuzeadvies. Ook check je de gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Balen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Balen. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Balen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij snel & eenvoudig bekwame installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-balen-2490

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Balen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montage experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem maken. Verder dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Balen (gemeente Balen, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Dessel, Retie, Kasterlee, Meerhout, Geel.

NaamAdresPostcodePlaats
Nuyts ElektriciteitswerkenPuttestraat 242490Balen
Aerts KoenTurnhoutsebaan 1092480Dessel
Wings-ServiceBeekstraat 52470Retie
Contactgegevens van airco montagebedrijven Balen vergelijken

Verkoeling in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan velerlei soorten producten die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Stilste airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Balen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Balen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Koeltechniek.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1050. Een goedkoop airco systeem in Balen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1375.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Balen zijn heel divers. De prijzen kunnen afwijken per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het volgende schema tref jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Balen. De getoonde prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1175 – €1995
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2185 – €2900
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1160 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €350 – €840
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€235 – €630
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Balen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is aan te zetten via een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct een airconditioner monteren door een erkende installateur in Balen. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door een aantal bouwstenen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Ook heb je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Ga maar uit van plusminus €70 tot €290 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van de bekende merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem benodigd circa 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Balen. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie