Airco Installatie Kasterlee

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een airco kopen in Kasterlee kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier bieden wij belangrijke tips en adviezen over de diverse soorten systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens lees je adressen van – in de omgeving werkzame – installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Kasterlee

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer Vlamingen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Kasterlee. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Kasterlee voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je snel en simpel goede montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-kasterlee-2460

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Kasterlee (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem maken. Bovendien staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Kasterlee (gemeente Kasterlee, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Meerhout, Geel, Laakdal, Mol, Malle.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de beste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Goedkoopste airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Kasterlee: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kasterlee: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: ISDE airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Kasterlee.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Kasterlee lopen zeer uiteen. De kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Als een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het schema hierna vind je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Kasterlee. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingKosten
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1180 – €1985
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2215 – €2955
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1155 – €2230
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €415 – €900
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€190 – €630
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Kasterlee.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Kasterlee. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal aspecten. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet een onderhoudscontract. Tenslotte krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Dit schatten we op €70 tot €280 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Kasterlee. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De installateur checkt o.a. verdamper, expansieventiel, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie