Subsidies voor airco’s

Om maar direct met de deur in huis te vallen: er zijn geen subsidies beschikbaar op normale airco’s. De overheid heeft hiervoor geen budgetten beschikbaar (wat ergens ook wel te snappen is). Wel is er de Investeringssubsidie duurzame energie die ook in februari 2024 beschikbaar is. Dit is toe te passen op bijvoorbeeld warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en palletkachels. Die eerste productgroep is interessant omdat een warmtepomp ook kan koelen. De subsidies die hiervoor beschikbaar zijn gesteld zijn erg interessant. Het dringt het gasverbruik in een woning terug naar 0 (het stroomverbruik gaat wel omhoog).

Lagere prijzen door subsidie voor airco’s

De goedkoopste airco systemen zijn de mobiele systemen. Deze zijn minder vermogend, maken meer lawaai, en moeten veelal van luchtafvoer slangen naar buiten worden voorzien. Voor tijdelijke situaties een prima oplossing. Je hebt al mobiele airco systemen vanaf € 300. Hierop is geen subsidie beschikbaar. Voor ruim het dubbele, zo’n € 600,- a € 700,-, zijn er meerdere andere modellen beschikbaar die wel ingebouwd dienen te worden. Dit zijn dan ook vaste airco systemen. Prijzen lopen dan verder op al gelang de systemen meer krachtig en omvangrijk worden. Bijvoorbeeld één systeem voor meerdere kantoren of (bedrijfs-) ruimtes, of juist voor grotere bedrijfsruimtes. Airco prijzen kunnen dan tot wel €  2.500,- of zelfs meer oplopen. En vergeet u dan niet rekening te houden met kosten van installatie? Ook op deze vaste systemen is geen subsidie te verkrijgen.

Laat je altijd goed voorlichten door een adviseur
U doet er verstandig aan om vakkundig advies in te winnen bij een airco specialist. Deze kan u alles vertellen over de mogelijkheden. Prijzen kunt u het beste opvragen bij meerdere leveranciers. Zo kunt u vergelijken en een goede keuze maken. Wist u dat het vergelijken van airco prijzen u tientallen tot wel honderden euro’s voordeel op kan leveren? Via ons portaal heeft u direct de mogelijkheid contact met meerdere leveranciers op te nemen. Geef uw specifieke wensen en voorkeuren door via één druk op de knop, en u wordt snel benaderd door meerdere leveranciers die u graag gratis, vrijblijvend een offerte uitbrengen. Deze kunt u dan vergelijken. Eventueel kunnen zijn ook de subsidieaanvraag voor u regelen.

Thuis of op kantoor, kleine of grote ruimte?

De ruimte die u wilt verkoelen, of juist verwarmen, is eveneens bepalend voor de keuze van het juiste apparaat. Niet alle airco’s kunnen elke ruimte aan. Dit heeft met name met het aantal kubieke meters van de ruimte te maken. Hoe meer meters, des te krachtiger de airco moet zijn. In veel bedrijven en kantoren zijn de ruimtes groter of meer in aantal, waardoor er in bedrijfsruimtes vaak grotere en meer krachtige systemen nodig zijn dan bij u thuis. En de prijzen van de meer krachtige systemen liggen vanzelfsprekend hoger. Juist voor zakelijke klanten zijn er eventuele ISDE subsidies mogelijk. Met namen de grotere warmtepomp-installaties met koelmogelijkheden zijn dan interessant. De financiële tegemoetkoming vanuit de overheid kan erg interessant zijn en oplopen tot duizenden euro’s voor consumenten producten tot tienduizenden euro’s voor zakelijke installaties.