Airco Installatie Eindhoven

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Eindhoven draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verzamel je concrete info over de verscheidene type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien faciliteren we adres- en contactgegevens van geschikte montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Eindhoven

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Eindhoven. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Eindhoven voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref je binnen no-time professionele montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-eindhoven-5631

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Eindhoven (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installatie experts kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Ook regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Eindhoven (gemeente Eindhoven, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Timtrade Heating BVFinisterelaan 335627TEEindhoven
STBLeemkuil 115626EAEindhoven
Wijnen Installatietechniek BVBoschdijk 7225624CLEindhoven
Overzicht met airco montagebedrijven Eindhoven vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan allerlei units die mogelijk interessant zijn. Hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco montage.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Eindhoven: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Eindhoven: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Luchtbeheersing.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Eindhoven.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoren en scholen.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Eindhoven zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen variëren per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel lees je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Eindhoven. Deze tariefindicaties zijn excl. periodiek onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeToelichtingPrijzen
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1220 – €2005
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2210 – €2905
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2210
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €370 – €860
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €655
Tabel met de tarieven van airconditioning in Eindhoven.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airco installeren door een professionele installateur in Eindhoven. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende posten. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Ook heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je €80 tot €295 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De modellen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van de bekende merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt grofweg 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Eindhoven. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman checkt o.a. verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie