Airco Installatie Waalre

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Waalre kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina lees je belangrijke tips over de diverse soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens verzamel je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Waalre

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Waalre. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Waalre voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je zonder gedoe ervaren monteurs. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-waalre-5582

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Waalre (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem integreren. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Waalre (gemeente Waalre, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Wago MontageRaadhuisstraat 105582JDWaalre
Koolen KoelingHeikantstraat 10/A5581HLWaalre
Santbergen MontageDe Wilderen 45581ADWaalre
Overzicht met airco montagebedrijven Waalre vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden een aantal verschillende uitvoeringen die men kan installeren. In het gedeelte hieronder check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Waalre: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Waalre: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: MV-systemen.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Waalre.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een fijne koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Waalre kunnen flink uiteen lopen. De prijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Als een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgesloten overzicht vind jij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Waalre. Deze kostenindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, reinigen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelOmschrijvingTarieven
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1165 – €2025
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2180 – €2905
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1150 – €2260
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€370 – €885
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€200 – €605
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Waalre.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Waalre. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met een grotere stroomvraag met als gevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je ongeveer €95 tot €310 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem benodigd plusminus 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Waalre. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur inspecteert o.a. koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie