Airco Installatie Eersel

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Eersel kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina tref je belangrijke tips over de diverse type producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder lees je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Eersel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Eersel. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Eersel voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je snel & eenvoudig populaire vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-eersel-5521

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Eersel (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem maken. Ook staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Eersel (gemeente Eersel, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Veldhoven, Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Advuco Koeltechniek & AirconditioningWelsh Divisionstraat 145521VKEersel
Mobitech BVMeerheide 14/A5521DZEersel
Aliusclimate BVMeerheide 1015521DXEersel
Contactgegevens van airco montagebedrijven Eersel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn allerlei modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Eersel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Eersel: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Bekijk ook meer over: ISDE airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Eersel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Eersel zijn nogal verschillend. De prijzen verschillen per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen doorslaggevend. Als er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Eersel. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, navullen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingInvestering
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1210 – €2020
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2125 – €2980
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1150 – €2300
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€435 – €800
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €185 – €665
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Eersel.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken via een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Eersel. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs hangt af van vele onderdelen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van plusminus €85 tot €265 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De professionele modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem benodigd rond de 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Eersel. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert controleert onder andere naar verdamper, expansieventiel, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie