Airco Installatie Meierijstad

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Meierijstad draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs faciliteren we uitgebreide tips en informatie over de verschillende soorten toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verzamel je de gegevens van lokale installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Meierijstad

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Meierijstad. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Meierijstad voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij snel en simpel gecertificeerde installateurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-meierijstad-5464

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Meierijstad (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende monteurs mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem maken. Verder kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de bijgaande tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Meierijstad (gemeente Meierijstad, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boekel, Gemert-Bakel, Landerd.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, of op je werk. Er bestaan een aantal verschillende apparaten die je kunt kiezen. In onderstaande tekst kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Verder moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Meierijstad: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Meierijstad: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezetref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Meierijstad.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een fijne koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1200.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Meierijstad lopen zeer uiteen. De onkosten wisselen per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst hieronder verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Meierijstad. De getoonde prijzen zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelToelichtingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1160 – €2020
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2960
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1180 – €2295
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€410 – €815
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€250 – €675
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Meierijstad.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een hete woning in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Meierijstad. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een efficiënte manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door een aantal onderdelen. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet het standaard onderhoud. Tevens heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met €80 tot €310 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met instap-modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem vraagt zo’n 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Meierijstad. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie