Airco Installatie Mill en Sint Hubert

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Mill en Sint Hubert biedt een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website verstrekken wij goede info over de verscheidene type producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verstrekken wij gegevens van geschikte monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in huis installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Mill en Sint Hubert

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Mill en Sint Hubert. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Mill en Sint Hubert voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je probleemloos erkende vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-mill-en-sint-hubert-5455

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Mill en Sint Hubert (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installateurs kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem installeren. Verder zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Mill en Sint Hubert (gemeente Mill en Sint Hubert, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Cuijk, Boekel, Gemert-Bakel, Landerd, Uden.

NaamAdresPostcodePlaats
CoolexpertWillibrordusstraat 65455GSWilbertoord
Technicool B.V.Vorleweg 11/B5451GCMill
ROBOX Heat Technology BVJochemsweg 105451HWMill
Tabel met airco montagebedrijven Mill en Sint Hubert vergelijken

Je huis verkoelen?

Vergelijk de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan diverse soorten systemen die geschikt kunnen zijn. Hieronder lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco in het plafond.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Mill en Sint Hubert: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Mill en Sint Hubert: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Wat is een airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Mill en Sint Hubert.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een beheersbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 met monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Mill en Sint Hubert zijn heel divers. De tarieven zijn weer anders per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de onderstaande tabel geven wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Mill en Sint Hubert. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeOmschrijvingTarieven
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1235 – €2015
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2205 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1160 – €2225
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €380 – €835
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €175 – €650
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Mill en Sint Hubert.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat dan direct een airco monteren door een erkende installateur in Mill en Sint Hubert. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Daarbij noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op ongeveer €80 tot €260 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van a-merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem vraagt grofweg 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Mill en Sint Hubert. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie