Airco Installatie Aagtekerke

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Aagtekerke levert een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina verzamel je bruikbare tips over de beste systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook faciliteren we contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Aagtekerke

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Aagtekerke. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Aagtekerke voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij snel geschikte vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-aagtekerke-4363

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Aagtekerke (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts kunnen overal een effectief klimaatsysteem integreren. Verder staan ze open voor onderhoud en service. In het bijgaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Aagtekerke (gemeente Veere, provincie Zeeland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Westkapelle, Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder, Serooskerke.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Tabel met airco montagebedrijven Aagtekerke vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de beste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan verscheidene uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. Hieronder bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Airco’s voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Aagtekerke: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Aagtekerke: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Vullen van de airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Aagtekerke.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een verwarming. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco november 2021 inclusief installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Aagtekerke liggen nogal uiteen. De totale kosten zijn weer anders per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande overzicht geven we een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Aagtekerke. Deze kostenindicaties zijn excl. jaarlijks onderhoud, vullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemBeschrijvingKosten
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1150 – €1970
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2160 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1205 – €2255
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €355 – €835
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€250 – €700
Schema met de prijzen van airconditioning in Aagtekerke.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen kennen 2 units: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airco plaatsen door een goede installateur in Aagtekerke. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die zo op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Ga maar uit van om en nabij de €85 tot €315 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent ongeveer 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Aagtekerke. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie