Airco Installatie Oostkapelle

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Oostkapelle levert een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op dit portaal verstrekken wij waardevolle tips en adviezen over de diverse type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens vind je gegevens van geschikte montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oostkapelle

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Oostkapelle. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Oostkapelle voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je snel & eenvoudig erkende installateurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oostkapelle-4356

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Oostkapelle (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien staan ze open voor onderhoud en service. In de vergelijker hieronder tref jij showrooms en airco monteurs in Oostkapelle (gemeente Veere, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Vrouwenpolder, Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland.

NaamAdresPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Overzicht met airco montagebedrijven Oostkapelle vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Check de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur thuis of op kantoor. We kennen allerlei modellen die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en je gebruikt vrij veel stroom. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Oostkapelle: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Oostkapelle: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Oostkapelle.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een merkbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco november 2021 incl. installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Oostkapelle lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het volgende schema check jij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Oostkapelle. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2215 – €2975
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1155 – €2240
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€430 – €850
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €170 – €600
Tabel met de kosten van airconditioning in Oostkapelle.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warm huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een vakkundige installateur in Oostkapelle. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende factoren. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens noemen we nog een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €90 tot €260 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van marktleiders als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent om en nabij de 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Oostkapelle. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie