Airco Installatie Nieuw- en Sint Joosland

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een airco kopen in Nieuw- en Sint Joosland levert een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker vind je nuttige info over de beste soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens faciliteren we de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Nieuw- en Sint Joosland

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Nieuw- en Sint Joosland. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Nieuw- en Sint Joosland voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek jij razendsnel erkende monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-nieuw--en-sint-joosland-4341

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Nieuw- en Sint Joosland (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Voorts dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het bijgesloten overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Nieuw- en Sint Joosland (gemeente Middelburg, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse, Ellemeet, Scharendijke.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Loon A M vanPark De Moucheron 144336AXMiddelburg
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Schema met airco montagebedrijven Nieuw- en Sint Joosland vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je kunt kiezen uit diverse units die men kan installeren. In het volgende overzicht tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco in het plafond.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Nieuw- en Sint Joosland: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Nieuw- en Sint Joosland: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Nieuw- en Sint Joosland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco januari 2022 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Nieuw- en Sint Joosland variëren enorm. De kosten variëren per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst hieronder bieden wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Nieuw- en Sint Joosland. De prijzen houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingOnkosten
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1195 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2145 – €2910
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1135 – €2250
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€350 – €800
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €240 – €700
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Nieuw- en Sint Joosland.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is te gebruiken via een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airco monteren door een STEK installateur in Nieuw- en Sint Joosland. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende aspecten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tenslotte heb je te maken met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €315 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en rendement / koelvermogen. De grote multi-split modellen hebben meer stroom nodig dan eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem moet rond de 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Nieuw- en Sint Joosland. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist checkt o.a. expansieventiel, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie