Airco Installatie Noordwelle

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Noordwelle levert een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bieden wij concrete tips en adviezen over de velerlei type systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook bekijk je de gegevens van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Noordwelle

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Noordwelle. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Noordwelle voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal tref je zonder gedoe betrouwbare installateurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-noordwelle-4326

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakbekwaam installatiebedrijf in Noordwelle (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installateurs kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Noordwelle (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Renesse, Ellemeet, Scharendijke, Kerkwerve, Brouwershaven.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Uyterlinde KoeltechniekWethouder Raamsstraat 3/E4286BVAlmkerk
Multitherm Nederland B.V.Transportstraat 344283JLGiessen
Opsomming met airco montagebedrijven Noordwelle vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn velerlei soorten modellen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco inbouwen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Noordwelle: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Noordwelle: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco voor thuis.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Noordwelle.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een radiator. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Noordwelle lopen zeer uiteen. De totale kosten variëren per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder check je een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Noordwelle. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1160 – €1990
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2160 – €2945
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1135 – €2300
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €375 – €800
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€220 – €635
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Noordwelle.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan men activeren a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Noordwelle. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs kan men berekenen met meerdere onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Ook heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je ongeveer €95 tot €255 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem vraagt grofweg 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Noordwelle. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt naar onderdelen als condensor, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie