Airco Installatie Dantumadiel

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Dantumadiel biedt een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op deze pagina bekijk je goede tips en informatie over de verschillende type toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede verstrekken wij adressen van lokale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Dantumadiel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Dantumadiel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Dantumadiel voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek je zonder gedoe betrouwbare vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-dantumadiel-9271

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Dantumadiel (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Dantumadiel (gemeente Dantumadiel, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Opsterland, Smallingerland, Schiermonnikoog, Ameland, Noardeast-Fryslân.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Er bestaan meerdere modellen die men kan installeren. In de volgende paragraaf lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Aankooptips.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Dantumadiel: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Dantumadiel: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco zonder slang.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Dantumadiel.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Dantumadiel liggen nogal uiteen. De onkosten zijn weer anders per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. Hieronder in de tabel check je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Dantumadiel. De tarieven zijn zonder onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingTarieven
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1240 – €2045
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2215 – €2970
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1195 – €2215
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€395 – €875
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€205 – €665
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Dantumadiel.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is aan te zetten door middel van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warme woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Dantumadiel. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels vele aspecten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Tenslotte moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan €75 tot €285 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt rond de 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Dantumadiel. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie