Airco Installatie Rinsumageast

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Rinsumageast levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website faciliteren we bruikbare info over de velerlei soorten producten en een handig keuzeadvies. Daarnaast vind je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rinsumageast

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Rinsumageast. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Rinsumageast voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek jij razendsnel de beste monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-rinsumageast-9105

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Rinsumageast (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montagepartners kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Rinsumageast (gemeente Dantumadiel, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Damwâld, Dokkum, Wyns, Wytgaard, Wirdum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan allerlei apparaten die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht vind je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Stroomverbruik.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en de toenemende energierekening. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Rinsumageast: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Rinsumageast: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Rinsumageast.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1175.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Rinsumageast kunnen flink uiteen lopen. De kosten verschillen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst hieronder bieden wij een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Rinsumageast. De getoonde tarieven zijn zonder jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingKosten
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1250 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2210 – €2935
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1190 – €2205
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€395 – €830
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €660
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Rinsumageast.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een professionele installateur in Rinsumageast. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door vele aspecten. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je een €75 tot €275 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type installatie en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met instap-modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet rond de 1,60 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Rinsumageast. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman inspecteert o.a. condensor, compressor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie