Airco Installatie Dokkum

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Dokkum zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal verzamel je vakkundige info over de diverse soorten toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je de gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Dokkum

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Dokkum. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Dokkum voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij snel de beste vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-dokkum-9101

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Dokkum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen overal een gedegen klimaatsysteem integreren. Tevens dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Dokkum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Wyns, Wytgaard, Wirdum, Swichum, Hempens.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit allerlei producten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Dokkum: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Dokkum: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te installeren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Dokkum.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een fijne koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Dokkum zijn nogal verschillend. De onkosten variëren per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de vergelijker hieronder lees je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Dokkum. De getoonde tarieven zijn excl. onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1185 – €1990
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2135 – €2990
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1200 – €2200
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €850
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €240 – €645
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Dokkum.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is te gebruiken middels een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct de airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Dokkum. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal aspecten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan een €70 tot €260 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De zware systemen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van de bekende merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem vraagt circa 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Dokkum. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie