Airco Installatie Noardeast-Fryslân

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Noardeast-Fryslân resulteert in extra verkoeling thuis of op kantoor. Op deze pagina bekijk je belangrijke tips en informatie over de velerlei type toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens verzamel je adressen van regionale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in huis in plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Noardeast-Fryslân

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Noardeast-Fryslân. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Noardeast-Fryslân voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je binnen no-time gecertificeerde vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-noordoost-friesland-9101

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een airco laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Noardeast-Fryslân (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montagepartners kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Ook dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In de vergelijker hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Noardeast-Fryslân (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland, Terschelling, Harlingen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten units die je kunt kiezen. In onderstaande tekst behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Luchtbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Ook is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Noardeast-Fryslân: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Noardeast-Fryslân: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Mobiele Airco.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Noardeast-Fryslân.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Noardeast-Fryslân kunnen flink uiteen lopen. De prijzen fluctueren sterk per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst hieronder lees je een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Noardeast-Fryslân. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, reinigen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1190 – €2000
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2215 – €2985
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1200 – €2215
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €410 – €865
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€215 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Noardeast-Fryslân.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kan men activeren via een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een betrouwbare installateur in Noardeast-Fryslân. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs komt tot stand door meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Als laatste krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Ga maar uit van plusminus €95 tot €250 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en koelvermogen. De zware systemen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem gebruikt plusminus 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Noardeast-Fryslân. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman controleert onder andere naar compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie