Airco Installatie Metslawier

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Metslawier biedt een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina faciliteren we praktische tips en info over de velerlei soorten modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast bekijk je gegevens van lokale montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Metslawier

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Metslawier. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Metslawier voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij eenvoudig goede vakmensen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-metslawier-9123

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Metslawier (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem maken. Tevens staan ze open voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Metslawier (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Wetsens, Aalsum, Driezum, Wâlterswâld, Burdaard.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Gegevens van airco montagebedrijven Metslawier vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Stilste airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Metslawier: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Metslawier: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Verplaatsbare airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Metslawier.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Metslawier variëren enorm. De kosten verschillen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel geven wij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Metslawier. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1155 – €1960
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2195 – €2950
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1150 – €2300
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€395 – €810
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€195 – €635
Lijst met de tarieven van airconditioning in Metslawier.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste apparaten kennen 2 units: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kan je eenvoudig bedienen via een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Metslawier. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje komt tot stand door diverse bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Bovendien noemen we nog een hoger stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met ongeveer €95 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt bij benadering 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Metslawier. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur checkt o.a. verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie