Airco Installatie Aalsum

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Aalsum draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl bekijk je bruikbare info over de diverse soorten oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook vind je gegevens van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Aalsum

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Aalsum. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Aalsum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij probleemloos gecertificeerde monteurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-aalsum-9121

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Aalsum (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In de lijst hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Aalsum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Driezum, Wâlterswâld, Burdaard, De Falom, Broeksterwâld.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Tabel met airco montagebedrijven Aalsum vergelijken

Je huis verkoelen?

Bekijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. Er bestaan meerdere uitvoeringen die je kunt kiezen. In de volgende paragraaf tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Aalsum: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Aalsum: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco acties.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Aalsum.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een prettige gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Aalsum lopen zeer uiteen. De tarieven variëren per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgesloten overzicht tref jij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Aalsum. De prijzen zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1150 – €1955
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2165 – €2950
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1110 – €2275
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€395 – €900
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€225 – €655
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Aalsum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airco monteren door een goede installateur in Aalsum. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs hangt af van meerdere posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Ga maar uit van om en nabij de €75 tot €270 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De professionele modellen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt plusminus 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Aalsum. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De monteur kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie