Airco Installatie Broeksterwâld

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Broeksterwâld draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bekijk je praktische tips en informatie over de verschillende type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook faciliteren we contactgegevens van erkende installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Broeksterwâld

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Broeksterwâld. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Broeksterwâld voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal zoek je binnen no-time goede installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-broeksterwald-9108

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Broeksterwâld (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatiepartners mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Verder staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Broeksterwâld (gemeente Dantumadiel, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Jannum, Sibrandahûs, Rinsumageast, Damwâld, Dokkum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende producten die kunnen worden geplaatst. Bijgaand check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Afzuigsysteem.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en de toenemende energierekening. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Broeksterwâld: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Broeksterwâld: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Beste airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Broeksterwâld.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Broeksterwâld kunnen flink uiteen lopen. De onkosten variëren per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgesloten overzicht tref jij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Broeksterwâld. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingOnkosten
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1225 – €1955
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2985
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1120 – €2230
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €430 – €845
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €220 – €600
Tabel met de tarieven van airconditioning in Broeksterwâld.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen middels een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een heet appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco plaatsen door een goede installateur in Broeksterwâld. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs komt tot stand door verschillende onderdelen. Om te beginnen het advies, de airco en de prijs van de montage. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €95 tot €295 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van a-merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een basis koelsysteem benodigd bij benadering 1,35 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Broeksterwâld. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie