Airco Installatie Sibrandahûs

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Sibrandahûs levert jou een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal bekijk je praktische tips en adviezen over de verschillende soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook lees je gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Sibrandahûs

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Sibrandahûs. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Sibrandahûs voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je eenvoudig lokale vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-sibrandahus-9106

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in huis? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Sibrandahûs (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatie experts kunnen overal een effectief klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zorgen zij voor onderhoud en service. In deze tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Sibrandahûs (gemeente Dantumadiel, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Rinsumageast, Damwâld, Dokkum, Wyns, Wytgaard.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Sibrandahûs: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sibrandahûs: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco Offertes.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Sibrandahûs.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een fijne koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Sibrandahûs laten een grote variatie zien. De prijzen variëren per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In deze tabel vind jij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sibrandahûs. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingKosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €2020
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2210 – €2905
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1205 – €2250
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €435 – €890
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€200 – €625
Tabel met de tarieven van airconditioning in Sibrandahûs.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warm huis in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie de airco installeren door een STEK installateur in Sibrandahûs. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal onderdelen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Daarnaast een onderhoudscontract. Ook heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Dit schatten we op €80 tot €285 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent circa 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Sibrandahûs. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie