Airco Installatie Graauw

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Graauw draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over de diverse soorten producten en een handig keuzeadvies. Verder faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Graauw

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Graauw. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Graauw voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je snel professionele installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-graauw-4569

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Graauw (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Tevens staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je showrooms en airco monteurs in Graauw (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Nieuw Namen, Clinge, Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Graauw vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de interessantste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. We kennen verscheidene units waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Tevens is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Graauw: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Graauw: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Graauw.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Ideaal voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Graauw lopen zeer uiteen. De prijzen verschillen per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen essentieel. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Graauw. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, navullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelOmschrijvingInvestering
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1245 – €1960
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2135 – €2905
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1125 – €2245
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €385 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €690
Tabel met de tarieven van airconditioning in Graauw.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Graauw. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door vele onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Houd rekening met gemiddelde €80 tot €305 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd bij benadering 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Graauw. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt o.a. naar condensor, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie