Airco Installatie Kapellebrug

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een goed werkende airco kopen in Kapellebrug resulteert in een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we waardevolle tips over de diverse soorten modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Eveneens lees je adres- en contactgegevens van regionale installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kapellebrug

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Kapellebrug. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Kapellebrug voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek jij eenvoudig vakbekwame monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-kapellebrug-4565

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Kapellebrug (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende monteurs kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem aanleggen. Tevens zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Kapellebrug (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine, Sas van Gent, Zaamslag.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Zeeuwse Verwarmings Unie B.V.Energiestraat 124538BZTerneuzen
Koeltechniek WesterhofDahliastraat 234537RMTerneuzen
Schema met airco montagebedrijven Kapellebrug vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden allerlei modellen die je kunt toepassen. Hieronder lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Hoe werkt airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Kapellebrug: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kapellebrug: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Prijzen van airco’s.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Kapellebrug.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in winkels en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Kapellebrug laten een grote variatie zien. De onkosten verschillen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Als je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst hieronder bieden wij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Kapellebrug. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, navullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingInvestering
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1155 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2200 – €2970
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1150 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €380 – €815
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€185 – €690
Lijst met de kosten van airconditioning in Kapellebrug.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kun je aan en uitzetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airco installeren door een goede installateur in Kapellebrug. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door meerdere onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Tenslotte heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €70 tot €280 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom dan instap-modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt circa 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Kapellebrug. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar expansieventiel, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie