Wat kost een Airco?

Bij de overweging om airconditioning voor uw bedrijf aan te schaffen, kunnen de kosten ervan een belangrijke rol spelen. Op het gebied van airconditioning is er echter veel mogelijk, zodat u zelf bij het kopen van een airco rekening kunt houden met het beschikbare budget. Er zijn niet alleen diverse modellen airco’s te koop, maar ook merken, eigenschappen en functionaliteiten kunnen invloed uitoefenen op de prijs van airco. De airco prijzen kunnen onderling dan ook grote verschillen laten zien en als u rekening wilt houden met de kosten, dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld de airco prijzen met elkaar vergelijken om zo tot een goedkope oplossing voor klimaatbeheersing binnen uw bedrijf te zorgen.

Airco prijzen vergelijken december 2023

U kunt bij verschillende leveranciers navraag doen over de prijzen, die er voor het kopen en installeren van een airco gevraagd worden. Om u het zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden wij u de gelegenheid om online een offerte voor airco aan te vragen. Om de airco prijzen met elkaar te kunnen vergelijken, kunt u ervoor kiezen om meerdere offertes voor airconditioning aan te vragen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor één specifieke leverancier, die verschillende mogelijkheden te bieden heeft ten aanzien van klimaatbeheersing.

Klimaatbeheersing in de vorm van airco is betaalbaar

Uiteraard brengt de aanschaf van een airco kosten met zich mee, maar wist u wel dat klimaatbeheersing in meerdere opzichten voordelig is. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat aangename temperaturen een positieve uitwerking hebben op de werkprestaties op medewerkers. Het spreekt voor zich dat ook bezoekers profiteren van klimaatbeheersing in de breedste zin van het woord. Als er buiten een temperatuur is van 30 graden en er is een hoge luchtvochtigheid, dan heeft dit invloed op het omgevingsklimaat in binnenruimte. Met airco is het mogelijk om het omgevingsklimaat dusdanig te beïnvloeden dat er een aangename temperatuur gerealiseerd kan worden. Airco is bovendien voordelig in die zin, dat er verse lucht kan worden aangevoerd en dat de lucht gefilterd kan worden.

Kosten van verschillende airco systemen

Naast de mogelijkheid om een mobiele / verrijdbare,  single split of een multi-split te kopen, kunt u uit diverse modellen een keuze maken. Daarbij kunt u denken aan een wand airco, een plafond airco of een systeem van airconditioning in de vorm van een cassette airco. Een wand airco wordt aan de muur bevestigd en bij een plafond airco zal de binnenunit aan het plafond worden bevestigd. Deze airco’s zijn dan ook zichtbaar in de ruimte. Wilt u liever niet dat de airco zichtbaar aanwezig is, dan hebt u de mogelijkheid om voor een cassette airco te kiezen. Bij dit systeem zal de binnenunit namelijk grotendeels worden weggewerkt aan de bovenkant van het plafond, zodat alleen het rooster vanuit de betreffende ruimte nog te zien is. Klimaatbeheersing biedt dan ook vele mogelijkheden, zodat er altijd een systeem gevonden kan worden dat aansluit bij de ruimte en behoeften.

Wat kunnen we zeggen van de prijs van verschillende modellen?

  • Mobiele airco: Over het algemeen valt deze categorie airco’s in het goedkopere segment. Ze zijn voornamelijk ontworpen voor het beheersen van het klimaat in kleine ruimtes tot 80m3. Ze zijn compact en mobiel en dus gemakkelijk te verplaatsen naar verschillende ruimtes. De prijs van een mobiele airco ligt globaal tussen de € 100,- en € 1.000,-
  • Wand modellen: Wandmodellen zijn airco’s die gemonteerd worden hoog aan de binnenzijde van een wand. Ze zijn zeer geschikt voor het klimatiseren van bijvoorbeeld woonkamers e.d. tot 200m3. Via de voorkant wordt de lucht aangezogen, dan gefilterd en via de onderkant wordt de lucht weer uitgeblazen. Dit type airco is relatief stil en de condens kan via leidingen aan de achterzijde via de muur naar iedere gewenste plek afgevoerd worden. De prijs van een wandmodel varieert van € 1.000,- tot wel € 8.000,- maar voor zo’n € 2.000,- tot € 3.000,- heeft u een uitstekende airco.
  • Plafond modellen: Plafond modellen lijken veel op wand modellen met als verschil dat hij niet tegen de muur maar tegen het plafond wordt gemonteerd. De reden hiervoor kan te maken hebben met de wensen van de consument of het afvoersysteem. Over het algemeen zijn deze modellen wel een stuk duurder. Een goede plafond airco kost tussen de € 3.000,- en de € 8.000,-
  • Cassette model: Dit type airco wordt meestal alleen gebruikt in het bedrijfsleven. Je moet hierbij denken aan restaurants en andere middel grote ruimtes. Het cassette model wordt gemonteerd in het plafond en de lucht wordt aangezogen via het midden van de unit, dan gefilterd en via 4 zijden weer naar buiten geblazen. Het koelvermogen is (indien gewenst) stukken groter van van de vorige modellen tot 450m3. Maar deze modellen zijn ook leverbaar met een kleiner koelvermogen. De leidingen voor de afvoer worden via het dak of via het plafond naar de gewenste plek geleidt. Afhankelijk van het model kosten cassette modellen tussen de € 3.000,- en € 9.000,-
  • Satelliet model: Dit systeem wordt alleen gebruikt in appartement en kantoor ruimtes waar met meerdere ruimtes tegelijk moet koelen (zoals slaapkamers in een hotel of ruimtes in grote restaurants). In de meeste gevallen worden deze geplaatst boven het plafond en daarna word de lucht met flexibel buizen of slangen de des gewenste kamer in geblazen. De prijs in onderhandelbaar afhankelijk van de afname.

Airco goedkoop laten monteren en installeren

Uiteraard is het verstandig om een specialist op het gebied van airconditioning in te schakelen om uw bedrijf van klimaatbeheersing te voorzien. Dat geldt niet alleen voor het kopen van airco, maar zeker ook voor de installatie ervan. Een leverancier van aircosystemen beschikt over de nodige expertise en in staat om een op de ruimte en het budget afgestemd airco systeem te leveren. Bovendien kunt u rekenen op een uitstekende service en kwaliteit van de airco.