Airco Installatie Loenen

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Loenen draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze website bieden wij praktische tips en informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Bovendien check je adressen van erkende installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Loenen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Loenen. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Loenen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij snel & eenvoudig betrouwbare vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-loenen-7371

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Loenen (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem maken. Ook zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In de tabel vind je showrooms en airco monteurs in Loenen (gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Lieren, Beekbergen, Hoenderloo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de beste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen diverse uitvoeringen die je kunt toepassen. Hieronder kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Loenen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Loenen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Loenen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere winkels en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Loenen laten een grote variatie zien. De onkosten verschillen per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst hieronder tref je een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Loenen. De getoonde tarieven houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortBeschrijvingPrijzen
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1195 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2935
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1105 – €2295
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€440 – €880
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€190 – €650
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Loenen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Loenen. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. verschillende bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €70 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem verbruikt ongeveer 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Loenen. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De specialist kijkt bijv. naar compressor, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie