Airco Installatie Kapel Avezaath

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Kapel Avezaath zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl verzamel je concrete tips over de velerlei type modellen en een handig keuzeadvies. Tevens tref je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kapel Avezaath

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Kapel Avezaath. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Kapel Avezaath voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je razendsnel vakbekwame installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-kapel-avezaath-4013

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Kapel Avezaath (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Voorts kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de bijgaande tabel vind je showrooms en airco monteurs in Kapel Avezaath (gemeente Tiel, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zoelen, Tull en ’t Waal, Schalkwijk, t Goy, Ossenwaard.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan verscheidene systemen die je kunt toepassen. Hieronder check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco’s voor restaurants.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Kapel Avezaath: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kapel Avezaath: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Kapel Avezaath.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Kapel Avezaath kunnen flink uiteen lopen. De onkosten zijn weer anders per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden wij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kapel Avezaath. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1240 – €1995
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2145 – €2995
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1180 – €2205
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €430 – €870
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€155 – €665
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Kapel Avezaath.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een hete woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Kapel Avezaath. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje hangt af van meerdere bouwstenen. Om te beginnen het advies, de airco en de kosten van de montage. Ook belangrijk: het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan gemiddelde €75 tot €275 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet ongeveer 1,55 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Kapel Avezaath. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De expert controleert onder andere naar compressor, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie