Airco Installatie Surhuisterveen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Surhuisterveen draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op deze website vind je goede tips en info over de verscheidene soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien verstrekken wij gegevens van plaatselijke montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Surhuisterveen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Surhuisterveen. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Surhuisterveen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website check jij probleemloos ervaren installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-surhuisterveen-9231

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Surhuisterveen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem samenstellen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de vergelijker hieronder tref jij showrooms en airco monteurs in Surhuisterveen (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle, De Tike, Opeinde.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
Schema met airco montagebedrijven Surhuisterveen vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen een aantal verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Afzuiginstallatie.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Surhuisterveen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Surhuisterveen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Beste airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Surhuisterveen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Surhuisterveen zijn nogal verschillend. De kosten verschillen per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken wij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Surhuisterveen. De getoonde kosten zijn zonder het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1245 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2220 – €2945
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1125 – €2295
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €890
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€250 – €685
Lijst met de kosten van airconditioning in Surhuisterveen.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airco installeren door een vakkundige installateur in Surhuisterveen. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met een €95 tot €295 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan instap-modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem rekent ongeveer 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan je zelf de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Surhuisterveen. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur controleert onder andere naar compressor, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie