Airco Installatie Achtkarspelen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2023? De juiste airco kopen in Achtkarspelen kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal verstrekken wij nuttige info over de beste soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast bieden wij de gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Achtkarspelen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Achtkarspelen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Achtkarspelen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je probleemloos populaire vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-achtkarspelen-9873

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Achtkarspelen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installateurs kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem maken. Ook zorgen zij voor onderhoud en service. In de bijgaande tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Achtkarspelen (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Westerkwartier, Groningen, Westerwolde, Oldambt, Pekela.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit meerdere apparaten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna check je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Split Airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Achtkarspelen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Achtkarspelen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco installatie.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Achtkarspelen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een prettige koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Achtkarspelen laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande overzicht geven we een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Achtkarspelen. De getoonde prijzen houden geen rekening met het onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingOnkosten
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1180 – €1980
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2210 – €2930
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1180 – €2230
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€375 – €875
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€175 – €640
Tabel met de prijzen van airconditioning in Achtkarspelen.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een erkende installateur in Achtkarspelen. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal posten. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €95 tot €250 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem rekent bij benadering 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Achtkarspelen. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur kijkt o.a. naar verdamper, compressor, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie