Airco Installatie Boelenslaan

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Boelenslaan biedt een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website check je waardevolle tips over de verschillende soorten systemen en een handig keuzeadvies. Ook verzamel je contact- en adresgegevens van regionale montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Boelenslaan

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Boelenslaan. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Boelenslaan voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij snel en simpel betrouwbare installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-boelenslaan-9233

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Boelenslaan (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Boelenslaan (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle, De Tike.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Check de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit allerlei uitvoeringen die men kan installeren. Hierna lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco bestellen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Boelenslaan: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant kent 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Boelenslaan: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Zuinigste airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Boelenslaan.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco december 2023 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Boelenslaan zijn nogal verschillend. De kosten verschillen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen prijsbepalend. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgesloten overzicht check jij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Boelenslaan. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelToelichtingPrijzen
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1205 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2225 – €2905
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1115 – €2245
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €355 – €855
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €215 – €690
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Boelenslaan.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Boelenslaan. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei factoren. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met €85 tot €300 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van marktleiders als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ruwweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Boelenslaan. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie