Airco Installatie Slochteren

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Slochteren draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina verstrekken wij waardevolle tips en info over de diverse soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Mede verstrekken wij adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Slochteren

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Slochteren. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Slochteren voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je snel & eenvoudig lokale monteurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-slochteren-9621

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Slochteren (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende montagepartners mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem installeren. Verder zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Slochteren (gemeente Midden-Groningen, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Froombosch, Woudbloem, Harkstede, Scharmer, Kolham.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit diverse soorten producten die mogelijk interessant zijn. Hieronder tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Slochteren: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Slochteren: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Slochteren.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Slochteren laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Slochteren. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingTarieven
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1165 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2900
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1175 – €2265
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €390 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €635
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Slochteren.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval zo’n airco monteren door een professionele installateur in Slochteren. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. velerlei posten. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Als tweede heb je onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €275 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem vraagt ongeveer 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Slochteren. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie