Airco Installatie Rha

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Rha biedt een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs verzamel je praktische tips en informatie over de beste soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens lees je adressen van geschikte installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Rha

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Rha. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Rha voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website zoek jij snel en simpel gecertificeerde installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-rha-7224

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Rha (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem installeren. Bovendien kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Rha (gemeente Bronckhorst, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Baak, Steenderen, Almen, Harfsen, Kring van Dorth.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. Er bestaan verscheidene apparaten die je kunt toepassen. Hierna lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco kooptips.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Rha: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Rha: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Goedkoopste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Rha.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Rha lopen zeer uiteen. De kosten wisselen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht verstrekken we een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Rha. Deze tariefindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, navullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingTarieven
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1220 – €2035
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2200 – €2990
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1150 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €415 – €870
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€225 – €665
Tabel met de tarieven van airconditioning in Rha.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren via een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airco monteren door een betrouwbare installateur in Rha. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Verder zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs komt tot stand door verschillende onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan plusminus €75 tot €260 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet bij benadering 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Rha. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist inspecteert o.a. verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie