Airco Installatie Almen

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Almen zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier bekijk je uitgebreide info over de verscheidene type toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens check je gegevens van erkende monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Almen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Almen. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Almen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij snel en simpel erkende monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-almen-7218

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Almen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In het onderstaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Almen (gemeente Lochem, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Harfsen, Kring van Dorth, Joppe, Epse, Gorssel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn diverse soorten modellen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Warmtepomp.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Almen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Almen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco kopen.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Almen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een aangename koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Almen zijn nogal verschillend. De prijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel verstrekken wij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Almen. De getoonde prijzen zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeBeschrijvingKosten
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1185 – €2015
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2145 – €2980
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1135 – €2295
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €445 – €820
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€170 – €625
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Almen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Almen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse bouwstenen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan gemiddelde €75 tot €275 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem verbruikt circa 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Almen. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt naar onderdelen als expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie