Airco Installatie Tessenderlo

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Tessenderlo draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier bieden wij goede tips en adviezen over de beste soorten producten in België en bieden wij een handige keuzegids. Daarnaast verstrekken wij adres- en contactgegevens van geschikte installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Tessenderlo

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Tessenderlo. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Tessenderlo voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij snel en simpel professionele vakmannen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-tessenderlo-3980

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Tessenderlo (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem inregelen. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgaande overzicht vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Tessenderlo (gemeente Tessenderlo, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Leopoldsburg, Bree, Bocholt, Ham, Hechtel-Eksel.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ElphekoSchutpenning 33980Tessenderlo
WLHIndustrieweg 47A3980Tessenderlo
Agten EddyBeringsesteenweg 563971Heppen
Contactgegevens van airco montagebedrijven Tessenderlo vergelijken

Extra koeling in huis?

Vergelijk de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse soorten units die geschikt kunnen zijn. Hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Tessenderlo: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Tessenderlo: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Design airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1250. Een goedkoop airco systeem in Tessenderlo.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Tessenderlo kunnen flink uiteen lopen. De prijzen zijn weer anders per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgesloten overzicht lees je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Tessenderlo. De prijzen zijn zonder periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1185 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2950
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1160 – €2230
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €405 – €855
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€220 – €610
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Tessenderlo.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie een airco monteren door een vakkundige installateur in Tessenderlo. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door velerlei posten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Ook heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik en dus een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je om en nabij de €70 tot €310 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van marktleiders als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een normaal koelsysteem benodigd plusminus 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Tessenderlo. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie