Airco Installatie Hechtel-Eksel

Zoek je verkoeling en comfort in de zomer? Een airco kopen in Hechtel-Eksel draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier faciliteren we vakkundige tips en adviezen over de velerlei soorten modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens tref je gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Hechtel-Eksel

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hechtel-Eksel. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hechtel-Eksel voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je probleemloos vakbekwame vakmannen. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-hechtel-eksel-3940

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Hechtel-Eksel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installatie experts kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem inregelen. Tevens zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Hechtel-Eksel (gemeente Hechtel-Eksel, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Gingelom, Heers.

NaamAdresPostcodePlaats
Broux FreddyComansweg 733940Hechtel
AirlineDonkerstraat 193920Lommel
GeldersLepelstraat 41 A3920Lommel
Tabel met airco montagebedrijven Hechtel-Eksel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Er bestaan meerdere units die geschikt kunnen zijn. Bijgaand kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco in het plafond.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Tevens is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Hechtel-Eksel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Hechtel-Eksel: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Voordeligste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Hechtel-Eksel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een prettige gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1175.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco mei 2022 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Hechtel-Eksel kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen essentieel. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit dan in het geval je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het bijgaande overzicht tref je een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Hechtel-Eksel. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingKosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1220 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2210 – €2970
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1190 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €365 – €805
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€175 – €680
Lijst met de prijzen van aannemers airconditioning in Hechtel-Eksel.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is aan te zetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airconditioner installeren door een STEK installateur in Hechtel-Eksel. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik en dus een duurder energiecontract. Ga maar uit van ongeveer €95 tot €265 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van a-merken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem verbruikt zo’n 1,45 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Hechtel-Eksel. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie