Airco Installatie Hamont-Achel

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Hamont-Achel draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl lees je waardevolle tips en adviezen over de diverse soorten modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien verstrekken wij de gegevens van erkende montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Hamont-Achel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Hamont-Achel. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Hamont-Achel voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Op deze pagina tref je eenvoudig deskundige monteurs. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hamont-achel-3930

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Hamont-Achel (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In het schema hierna bekijk je showrooms en airco monteurs in Hamont-Achel (gemeente Hamont-Achel, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Lommel, Pelt, Gingelom, Heers, Nieuwerkerken.

FirmaAdresPostcodePlaats
e³vKonijnenpijp 893920Lommel
GeldersLepelstraat 41 A3920Lommel
CoollineJohn Cockerillstraat 663920Lommel
Schema met airco montagebedrijven Hamont-Achel vergelijken

Verkoeling in huis?

Check de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning of kantoorpand. Er bestaan diverse soorten systemen die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Hamont-Achel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Hamont-Achel: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco Offertes.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Hamont-Achel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Hamont-Achel variëren enorm. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de tabel vind jij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hamont-Achel. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1185 – €2015
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2190 – €2925
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1150 – €2235
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €415 – €800
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€200 – €610
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Hamont-Achel.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is te gebruiken door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco monteren door een betrouwbare installateur in Hamont-Achel. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs komt tot stand door verschillende aspecten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van ongeveer €95 tot €260 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco is anders per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem benodigd plusminus 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Hamont-Achel. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie