Airco Installatie Heers

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Heers kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij vakkundige tips en info over de beste modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens check je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Heers

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een toenemend aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Heers. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Heers voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij razendsnel erkende vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-heers-3870

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Heers (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Tevens zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij showrooms en airco monteurs in Heers (gemeente Heers, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Nieuwerkerken, Borgloon, Wellen, Sint-Truiden, Voeren.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit meerdere units waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco’s zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Heers: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Heers: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco kooptips.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Heers.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1025.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Heers kunnen flink uiteen lopen. De tarieven zijn weer anders per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de lijst hieronder check jij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Heers. De getoonde kosten zijn exclusief het onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1195 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2135 – €2905
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1150 – €2275
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €400 – €865
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€225 – €610
Overzicht met de kosten van aannemers airconditioning in Heers.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Heers. Slapen, wonen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Ook moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je ongeveer €90 tot €305 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort systeem en rendement / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters dan de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een basis koelsysteem gebruikt grofweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Heers. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt o.a. naar condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie