Airco Installatie Bovelingen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? De juiste airco kopen in Bovelingen kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal verstrekken wij praktische tips over de beste modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens verstrekken wij gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Bovelingen

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Bovelingen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Bovelingen voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina check je snel en simpel gespecialiseerde installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-bovelingen-3870

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Bovelingen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montagepartners kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de vergelijker hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Bovelingen (gemeente Heers, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Batsheers, Wijer, Kozen, Binderveld, Voort.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit allerlei systemen die je kunt toepassen. Bijgaand tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Bovelingen: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Bovelingen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezestaan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco op de wand.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Bovelingen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Bovelingen zijn nogal verschillend. De prijzen wisselen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen essentieel. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel geven wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Bovelingen. De prijzen houden geen rekening met onderhoud, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1150 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2190 – €2960
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1115 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €375 – €865
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€250 – €640
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Bovelingen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan men activeren middels een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een erg heet huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval een airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Bovelingen. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen. Uiteraard het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Daarnaast noemen we nog een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je plusminus €75 tot €310 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning fluctueert per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van a-merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt rond de 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Bovelingen. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie