AIRCO INSTALLATIE Provincie Limburg

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Limburg biedt een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs bieden wij concrete informatie over de verscheidene soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bieden wij adres- en contactgegevens van geschikte montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.200,00.

Airco laten plaatsen in Limburg

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Limburg. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Limburg voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal zoek je binnen no-time gespecialiseerde vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welk type airco kies ik?. 
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
Bekijk de mogelijkheden in VenrayBergen LimburgHorst aan de MaasVenloBeeselPeel en MaasWeertMaasgouwNederweertRoermondRoerdalenLeudalEcht-SusterenSittard-GeleenSteinBeekMaastrichtMeerssenEijsden-MargratenGulpen-WittemVaalsValkenburg aan de GeulBeekdaelenVoerendaalSimpelveldLandgraafHeerlenBrunssumKerkradeMook en Middelaar en Gennep.

Bekijk Belgische installateurs in: Hasselt, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Herk-De-Stad, Halen, Heusden-Zolder, Lummen, Alken, Beringen, Diepenbeek, Genk, Lanaken, Maasmechelen, Kinrooi, Dilsen-Stokkem, As, Oudsbergen, Maaseik, Zutendaal, Tongeren, Herstappe, Kortessem, Hoeselt, Bilzen, Riemst, Voeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Nieuwerkerken, Heers, Gingelom, Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Ham, Bocholt, Bree, Leopoldsburg, Tessenderlo en Peer.

Lagere temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden diverse soorten producten die je kunt kiezen. Bijgaand lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Limburg: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Limburg: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco acties.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Limburg.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een constante koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Limburg laten een grote variatie zien. De prijzen fluctueren sterk per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgesloten overzicht geven wij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Limburg. De kosten zijn excl. periodiek onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1225 – €2010
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €3000
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1165 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€375 – €810
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€155 – €605
Lijst met de prijzen van airconditioning in Limburg.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een betrouwbare installateur in Limburg. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten komt tot stand door verschillende onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €285 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom dan de kleine modellen. De slimme airco’s van marktleiders als Samsung werken veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem vraagt grofweg 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in de woning de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Limburg. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.