Airco Installatie Venray

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? De juiste airco kopen in Venray draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs lees je bruikbare tips en adviezen over de velerlei type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede bekijk je adressen van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Venray

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Venray. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Venray voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je binnen no-time vakbekwame monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-venray-5803

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Venray (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Tevens dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In de onderstaande tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Venray (gemeente Venray, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Deurne, Laarbeek, Asten, Someren, Helmond.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Koning Koudetechniek BVPapenrijt 115761DBBakel
Ubben AircoserviceTramweg 105757RLLiessel
MS KlimaatsystemenJan Tooropstraat 6/A5753DKDeurne
Schema met airco montagebedrijven Venray vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Er bestaan diverse uitvoeringen die men kan installeren. In het gedeelte hierna behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: ISDE airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Venray: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemkent 2 units: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Venray: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Beste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Venray.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Venray lopen zeer uiteen. De tarieven zijn weer anders per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken we een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Venray. De kosten houden geen rekening met onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1230 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2165 – €2900
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1150 – €2230
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €360 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€170 – €665
Tabel met de kosten van airconditioning in Venray.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Venray. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. verschillende onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Ga maar uit van plusminus €95 tot €255 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van marktleiders als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een standaard koelsysteem moet om en nabij de 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Venray. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist checkt o.a. expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie