Airco Installatie Oirlo

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Oirlo biedt extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op dit portaal lees je nuttige tips en adviezen over de meest gebruikte soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede bekijk je gegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Oirlo

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Oirlo. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Oirlo voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel en simpel gespecialiseerde monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-oirlo-5808

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Oirlo (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de vergelijker hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Oirlo (gemeente Venray, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Meijel, Griendtsveen, De Rips, Milheeze, Bakel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Bekijk de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen verscheidene modellen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Luchtbehandeling.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: het geluid en het hoge energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oirlo: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Oirlo: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Aankooptips.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Oirlo.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1325.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco september 2023 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Oirlo lopen zeer uiteen. De totale kosten wisselen per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst hieronder lees je een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Oirlo. Deze prijsindicaties zijn exclusief onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingPrijzen
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1170 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2165 – €2965
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1115 – €2225
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€420 – €830
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€245 – €660
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Oirlo.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is aan te zetten door middel van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Oirlo. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door velerlei onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €85 tot €300 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De professionele modellen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met instap-modellen. De beste airco’s van de bekende merken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem moet rond de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Oirlo. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt bijv. naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie