Airco Installatie Zaanstad

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Zaanstad zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op dit portaal verzamel je goede informatie over de velerlei soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Ook vind je de gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Zaanstad

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Zaanstad. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Zaanstad voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website vind jij eenvoudig vakbekwame vakmannen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-zaanstad-1544

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Zaanstad (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele installatie experts kunnen overal een geschikt klimaatsysteem maken. Tevens staan ze open voor het benodigde onderhoud. In onderstaand overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Zaanstad (gemeente Zaanstad, provincie Noord-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oostzaan, Beemster, Purmerend, Aalsmeer, Uithoorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Ontvang offertes van de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit allerlei systemen waar je uit kunt kiezen. Hieronder check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Wand Airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Zaanstad: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Zaanstad: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco vacumeren.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Zaanstad.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Zaanstad laten een grote variatie zien. De totale kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven wij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zaanstad. Deze kostenindicaties zijn zonder periodiek onderhoud, reinigen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortBeschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1185 – €2010
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €2930
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1110 – €2260
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€365 – €830
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €220 – €695
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Zaanstad.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan men activeren a.d.h.v. een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warme woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie een airco installeren door een betrouwbare installateur in Zaanstad. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. vele posten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van gemiddelde €95 tot €310 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco is anders per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van populaire merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem rekent grofweg 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Zaanstad. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur controleert onder andere naar expansieventiel, compressor, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie