Airco Installatie Tolbert

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Tolbert levert een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Hier check je handige tips over de diverse type producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bekijk je adressen van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Tolbert

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Tolbert. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Tolbert voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij razendsnel gecertificeerde vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-tolbert-9356

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Tolbert (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem installeren. Ook regelen ze onderhoud en service. In de bijgaande tabel tref je showrooms en airco monteurs in Tolbert (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Midwolde, Nietap, Een-West, Een, Veenhuizen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de interessantste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden verscheidene units die kunnen worden geplaatst. Bijgaand vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Goedkoopste airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Tolbert: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Tolbert: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Design airco’s.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te installeren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Tolbert.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een merkbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1175.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Tolbert kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen verschillen per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel vind jij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Tolbert. De kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, vullen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1160 – €2030
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2175 – €3000
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1115 – €2295
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€350 – €860
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €175 – €625
Schema met de kosten van airconditioning in Tolbert.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een heet appartement in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Tolbert. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Tenslotte zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik en dus een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je een €95 tot €260 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco varieert per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem benodigd bij benadering 1,50 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen door een deskundig koudetechniek / airco specialist Tolbert. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman kijkt o.a. naar verdamper, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie