Airco Installatie Teerns

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Teerns levert jou een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl vind je belangrijke tips en info over de velerlei type systemen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens vind je contactgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Teerns

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Teerns. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Teerns voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website tref je eenvoudig goede monteurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-teerns-9085

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Teerns (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende montagepartners kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Verder kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Teerns (gemeente Leeuwarden, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Goutum, Snakkerburen, Miedum, Lekkum, St.-Jacobiparochie.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse soorten producten die je kunt toepassen. Bijgaand tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Teerns: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Teerns: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Luchtbehandeling.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Teerns.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een merkbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoren en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Teerns liggen nogal uiteen. De onkosten fluctueren sterk per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Als de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande schema lees je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Teerns. De prijzen houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelOmschrijvingInvestering
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1165 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2125 – €2945
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1120 – €2285
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €365 – €895
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €670
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Teerns.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste airco’s kennen 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten via een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een goede installateur in Teerns. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje kan men berekenen met diverse onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Ook moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €95 tot €310 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en rendement / koelvermogen. De modellen voor een hele woning hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van de bekende merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent om en nabij de 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Teerns. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur checkt o.a. verdamper, condensor, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie