Airco Installatie Midwolde

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Midwolde resulteert in een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal verzamel je goede info over de beste soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Verder tref je gegevens van erkende monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Midwolde

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Midwolde. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Midwolde voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via dit portaal check je snel professionele vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-midwolde-9355

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Midwolde (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installatiepartners kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem maken. Voorts kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de bijgaande tabel tref je showrooms en airco monteurs in Midwolde (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Nietap, Een-West, Een, Veenhuizen, Westervelde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit verscheidene uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Midwolde: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Midwolde: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Kleinste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Midwolde.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Midwolde kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel lees je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Midwolde. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingKosten
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1220 – €2025
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2185 – €2950
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1150 – €2295
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €425 – €855
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€215 – €680
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Midwolde.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Midwolde. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei onderdelen. Om te beginnen het advies, de airco en de prijs van de installatie. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Verder heb je te dealen met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je plusminus €80 tot €315 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem moet grofweg 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Midwolde. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie