Airco Installatie Westerkwartier

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Westerkwartier kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website bekijk je goede informatie over de verschillende soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens check je adressen van geschikte specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.250,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Westerkwartier

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Westerkwartier. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Westerkwartier voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind je snel en simpel lokale montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-westerkwartier-9861

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Westerkwartier (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Ook staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Westerkwartier (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Groningen, Westerwolde, Oldambt, Pekela, Veendam.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning of kantoorpand. We kennen een aantal verschillende producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Westerkwartier: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemkent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Westerkwartier: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Westerkwartier.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Westerkwartier laten een grote variatie zien. De tarieven fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst hieronder check jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Westerkwartier. Deze prijsindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1215 – €2045
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2225 – €2970
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1110 – €2255
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €805
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €240 – €650
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Westerkwartier.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is te gebruiken a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een hete woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airco monteren door een goede installateur in Westerkwartier. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Bovendien noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Dit schatten we op €80 tot €285 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van a-merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem gebruikt ongeveer 1,55 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Westerkwartier. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie