Airco Installatie Lauwerzijl

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? De juiste airco kopen in Lauwerzijl resulteert in een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker check je vakkundige info over de velerlei type apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook lees je gegevens van lokale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Lauwerzijl

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Lauwerzijl. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Lauwerzijl voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je eenvoudig betrouwbare vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-lauwerzijl-9885

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Lauwerzijl (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame monteurs kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem aanleggen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Lauwerzijl (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Niehove, Oldehove, Den Ham, Kommerzijl, Gerkesklooster.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. We kennen verscheidene uitvoeringen die men kan installeren. In de volgende paragraaf lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Lauwerzijl: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Lauwerzijl: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Luchtbehandeling.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Lauwerzijl.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Lauwerzijl lopen zeer uiteen. De totale kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel check jij een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Lauwerzijl. De getoonde kosten houden geen rekening met onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingInvestering
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1165 – €1970
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2215 – €2935
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1110 – €2220
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€400 – €830
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €220 – €655
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Lauwerzijl.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een goede installateur in Lauwerzijl. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt bepaald door vele factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik en dus een duurder energiecontract. Houd rekening met een €80 tot €305 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De grote multi-split modellen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen instap-modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem vraagt zo’n 1,50 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Lauwerzijl. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist checkt o.a. expansieventiel, compressor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie