Airco Installatie Buken

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2023? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Buken levert een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker faciliteren we concrete tips en info over de diverse type oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder tref je adres- en contactgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Buken

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Buken. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Buken voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website check je snel en simpel betrouwbare monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-buken-1910

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Buken (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In deze tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Buken (gemeente Kampenhout, provincie Vlaams Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Berg, Ramsdonk, Nieuwenrode, Wolvertem, Strombeek-Bever.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen een aantal verschillende producten die je kunt toepassen. In onderstaande tekst vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Vaste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Buken: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Buken: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Klimaatbeheersing.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Buken.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Buken lopen zeer uiteen. De prijzen verschillen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de bijgaande tabel geven we een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Buken. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, navullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1210 – €1980
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2210 – €2995
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1180 – €2255
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €375 – €825
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€195 – €635
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Buken.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner is aan te zetten via een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warm huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie een airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Buken. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. vele bouwstenen. Je begint met het advies, de airco en de montagekosten. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Ook noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan ongeveer €95 tot €250 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van populaire merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem moet om en nabij de 1,35 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Buken. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie