Airco Installatie Domburg

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Domburg resulteert in een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker check je concrete tips en info over de beste soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien verstrekken wij contactgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een appartement installeren regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Domburg

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Domburg. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Domburg voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina zoek jij snel erkende monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-domburg-4357

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Domburg (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. Hieronder in de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Domburg (gemeente Veere, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oostkapelle, Vrouwenpolder, Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Gegevens van airco montagebedrijven Domburg vergelijken

Je huis verkoelen?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. We onderscheiden allerlei units die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Domburg: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model bestaat uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Domburg: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco installatie.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Domburg.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco november 2021 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Domburg variëren enorm. De prijzen fluctueren sterk per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel vind jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Domburg. Deze kostenindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1245 – €1990
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2145 – €2920
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1110 – €2220
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €405 – €840
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€245 – €610
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Domburg.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan men activeren middels een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airco monteren door een betrouwbare installateur in Domburg. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Daarnaast moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op €90 tot €260 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grotere installaties verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem rekent om en nabij de 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Domburg. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie