Airco Installatie Gapinge

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2021? De juiste airco kopen in Gapinge draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze adviseurs faciliteren we vakkundige tips over de beste soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens bekijk je adressen van lokale specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Gapinge

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Gapinge. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Gapinge voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website zoek je razendsnel de beste installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-gapinge-4352

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Gapinge (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Verder kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. Hieronder in de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Gapinge (gemeente Veere, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle, Renesse.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Loon A M vanPark De Moucheron 144336AXMiddelburg
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Lijst met airco montagebedrijven Gapinge vergelijken

Verkoeling in huis?

Check de voordeligste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. We kennen diverse soorten producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Gapinge: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Gapinge: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Gapinge.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco november 2021 incl. monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Gapinge kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel vind je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Gapinge. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingTarieven
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1220 – €1955
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2125 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1160 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €350 – €880
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €155 – €605
Schema met de prijzen van airconditioning in Gapinge.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een extreme heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airco installeren door een STEK installateur in Gapinge. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten hangt af van velerlei factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Daarbij heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op €80 tot €290 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning vragen meer stroom vergeleken met instap-modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Mitsubishi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt ruwweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Gapinge. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie