Airco Installatie Ooltgensplaat

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Ooltgensplaat kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs verzamel je handige info over de velerlei soorten toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede check je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Ooltgensplaat

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Ooltgensplaat. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Ooltgensplaat voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij probleemloos gespecialiseerde installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-ooltgensplaat-3257

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Ooltgensplaat (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde monteurs kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het volgende schema vergelijk je showrooms en airco monteurs in Ooltgensplaat (gemeente Goeree-Overflakkee, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Achthuizen, Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Herkingen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Er bestaan allerlei apparaten die je kunt kiezen. Hieronder behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Beste plek voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het toenemende energieverbruik. Tevens moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Ooltgensplaat: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ooltgensplaat: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezetref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco huren.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Ooltgensplaat.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Ooltgensplaat zijn heel divers. De onkosten verschillen per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel bieden wij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Ooltgensplaat. De getoonde prijzen zijn zonder het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortBeschrijvingTarieven
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1235 – €1995
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2125 – €2925
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1185 – €2270
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€400 – €880
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€245 – €635
Lijst met de prijzen van airconditioning in Ooltgensplaat.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is aan te zetten via een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Ooltgensplaat. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Verder zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs wordt bepaald door vele aspecten. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Daarnaast moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €75 tot €315 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van populaire merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent grofweg 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Ooltgensplaat. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De monteur checkt o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie